Porumbei rasa Figurita Valenciana Porumbei rasa Figurita Valenciana

Figurita Valenciana


Originea: nord-estul Spaniei, regiunile Valencia, Catalonia, Insulele Baleare.

Corpul: marime foarte mica, puternica si in acelasi timp finuta, ridicat pe verticala are aspectul unui soldatel. Marimea este intre 150-170 grame. Obiectivul principal al crescatorilor este selectarea celor mai mici. Rasa Figurita Valenciana este cocheta si foarte zglobie, are un mers rapid, calca pe cele trei degete din fata. In standard nu se specifica jocul, dar sunt jucatori.

Capul: mic, colturos si plan, are o mica infundatura in centru precedata de o usoara umflatura ce coboara pe ceafa si pe gat in jos.

Ochii: mari si apropiati de baza superioara a ciocului. Sunt de culoare rosie portocalie la exemplarele colorate, iar la exemplarele albe de culoarea mazarichii. Cercul ochilor este fin, dar amplu, de nuanta palida la exemplarele cu penaj deschis si mai inchis la cele cu penaj inchis la culoare.

Ciocul: mic fin si urmeaza linia fruntii. Este putin mai lung si subtire ca si la rasa de porumbei Albastru de Cluj. Narile sau caranculii sunt mici, fini si cu varsta se incretesc putin.

Gatul: este de marime mijlocie, arcuit putin pe spate, formand un unghi cu ceafa, iar in fata are o cravata din pene rasucite care incep din zona faringelui si coboara ca o linie terminandu-se pe piept intr-un mic buchetel de pene ciufulite.

Pieptul: lat si rotund.

Spatele: scurt si bine inchis; linia spatelui face un unghi de 45 grade cu solul.

Aripile: mijlocii, finute, bine lipite de corp, iar varfurile ajung aproape de finalul cozii unde se odihnesc pe coada fara sa se incruciseze.

Coada: mica si bine inchisa, are 12 rectrice.

Picioarele: mijlocii, puternice si verticale de culoare rosie fara pene. Sunt acceptate si exemplarele de porumbei cu pene care ajung pana la degete, extremele degetelor ramanand fara pene.

Statura: foarte mica; este una dintre cele mai mici rase de porumbei din lume.

Penajul: fine, matasoase bine lipite de corp.

Culoare si desen: sunt admise orice nuante de culori.

Defecte grave: marime exagerata; cap rotund sau rau conformat; cioc lung si gros; gat gros si putin arcuit; lipsa cravatei; postura orizontala.

Marime inel: 7 mm la cei neincaltati si 8 mm la cei incaltati.


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei Figurita Valenciana sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Blaga Iustin Stefan (Roquetas de Mar, Almeria) ... alte info

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori