Porumbei rasa Clase Porumbei rasa Clase

Porumbei rasa Clase


Originea: din provincia Cadiz, Spania. Rasa de porumbei relativ noua, isi are originile din porumbeii Alicantini, Valencieni si altii adusi in aceasta provincie prin anii 1940 de catre marinari.

Specificitatea rasei: rasa de porumbei Clase este foarte apreciata pentru postura sa in zbor, cat si la sol si pentru munca pe care o face. Este unul din cei mai buni porumbei hoti sau ladroni, cum sunt numiti pentru instinctul foarte dezvoltat in depistarea porumbeilor pierduti, stingheri, in capturarea lor si aducerea la voliera. Ajunge chiar sa aduca porumbei si din alte porumbare fara a se preda sau lasa sa fie prins. Instinctul il face sa urmareasca orice porumbel in zbor ajungand sa urmareasca chiar si gugustiuci.

Aspect general: Porumbelul rasa Clase este un porumbel de postura, elegant. Are o de marime mijlocie, de 22-26 cm si o greutate intre 300-400 grame.

Capul: putin gros, rotund, curbat putin sub forma migdalei. La femele este ca de obicei de dimensiuni mai mici.

Ochii: mari si de culoare rosie. Genele sunt de culoare gri la exemplarele majoritar inchise la culoare, iar la cele deschise sunt in functie de culorile porumbeilor.

Ciocul: este mijlociu, de culoare inchisa, iar la exemplarele deschise sunt albe sau altele de culoarea osului. Narile sunt in forma de inima, cu varsta acestea se dezvolta.

Gusa: mijlocie, ar fi de preferat sa aiba o delimitare pe mijloc ca si cum ar fi impartita in doua.

Gatul: mijlociu, curbat in forma de S, care ii da un aspect zvelt. In timpul zborului il are ridicat deasupra liniei corpului aproape orizontal, ceea ce face ca sa isi tina capul deassupra pentru o cat mai mare vizibilitate.

Aripile: lungi, ajung la dimensiunea cozii. Sunt purtate putin deasupra acesteia si mult in lateral.

Coada: putin scurta, cu pene late, iar in timpul zborului in anumite situatii o are mult arcuita cu capetele in sus, care la randul ei ii da o forma spectaculoasa.

Picioarele: sunt de culoarea rosie.

Culoare si desen: Cum a fost orientata rasa pentru capturarea porumbeilor stingheri pentru unii columbofili spanioli acesta este un sport. Porumbeii rasa Clase au culori cat mai normale sa nu iasa in evidenta la asemanare cu porumbeii comuni. Din aceasta cauza majoritatea exemplarelor si cele mai valoroase ca si la Jiennense sunt albastrii, tarcatii sau derivatii.

Greseli: se penalizeaza toate resturile de caracteristici de la alte rase, cum ar fi Jiennense, Laudinos, etc. si anume: disproportionalitati ale corpului, lipsa de armonie, ochi ingalbeniti, cioc lung si subtire, gat tremurator, gusa lasata, aripi incrucisate, coada lunga, arcuita in jos, picioare cu pene si altele.


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei rasa Clase sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Szegecs Robert (Oradea, jud. Bihor) ... date contact columbofil

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori