Porumbel italian cu cravata Porumbel cravatat italian Porumbel de rasa italiana Reggianino

Porumbelul Cravatat Italian "Reggianino"


Originea: Rasa Italiana formata in jurul secolului al XVI-lea in Orasul Reggio Emilia si imprejurimi. In acea zona porumbelul mai este cunoscut si cu numele de "Reggianino". Unii autori spun ca aceasta rasa de porumbei s-ar fi format din incrucisarea unor porumbei cravatati africani cu porumbeii locali care erau in genul Triganinului Modenez.

Corpul: porumbel de talie mica, vioi, portament gratios, gatul caracterizat de o cravata bine dezvoltata, corp scurt; are tendinta de a sta pe varfurile picioarelor. Porumbelul Cravatat Italian cantareste circa 300 de grame si are o lungime intre 18-20 cm.

Capul: scurt, colturos si plan in partea superioara.

Ochii: mari si accentuati. Sunt de culoare rosie portocalie mai mult sau mai putin intensi, iar la exemplarele albe de culoare inchisa. Cercul ochilor este de dimensiuni medii.

Ciocul: scurt si amplu la baza. Are aceeasi lungime si latime. Narile si caranculii sunt mici.

Gatul: este de marime mijlocie, arcuit putin in partea superioara, iar in fata porumbeii din rasa Cravatat Italian au o cravata din pene rasucite care incep din zona faringelui si coboara ca o linie terminandu-se pe piept intr-un mic buchetel de pene ciufulite.

Pieptul: lat, rotund si pronuntat.

Spatele: lat si scurt.

Aripile: mici, finute, bine lipite de corp, umerii aripii putin desprinse de corp, iar varfurile putin mai scurte spre finalul cozii.

Coada: mica si bine inchisa, purtata orizontal.

Picioarele: destul de lungi, subtiri, neincaltate. Unghiile sunt de aceeasi culoare cu ciocul.

Penajul: bine lipit de corp.

Culoare si desen: sunt admise orice nuante de culori.

Defecte grave: marime exagerata; cap rotund sau rau conformat; cioc lung si gros; corp lung; coada lunga; aripi lungi; lipsa cravatei; postura orizontala.

Marime inel: 7 mm.


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbel Cravatat Italian "Reggianino" sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.


Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori