Porumbei Cotofene Germane Porumbel Cotofana Germana

Cotofana Germana


Originea: Cotofana germana (Elsterpurzler), este un porumbel foarte vechi care si-a gasit primii admiratori in sudul Germaniei, unde este catalogat ca facand parte din linia porumbeilor de la tara (Bauerntauben). Cotofana Germana era considerata o pasare cu calitati deosebite pentru zbor si joc. Infuziile de sange cu porumbei englezi cu ciocul mai lung si cu porumbei jucatori danezi cu un gat mai lung, a facut ca vechea rasa de cotofene autohtone sa-si schimbe aspectul exterior si calitatile de zbor, exemplarele de ELSTERPURZLER, fiind date uitarii. Rasa veche, a revenit in atentia iubitorilor de porumbei abia dupa "a doua batalie mondiala". Porumbeii apartinand acestei rase sunt considerati a fi buni zburatori, avand in timpul evolutiei in aer si momente cand joaca (fac doua, trei tumbe). Crescatorii germani, catalogheaza aceste pasari din rasa Cotofana Germana, ca urmare a zborului lor deosebit, drept "adevarati maestri ai zborului". Facand parte din cele mai vechi rase nemtesti, cotofana a suferit de-a lungul timpului modificari esentiale in privinta formei si a aptitudinilor de zbor. Ca dovada, in 1950 la OBERLAUSITZ, apare Cotofana Germana cu ciocul patat, asa numita "musca pe cioc".

Specificitatea rasei: sunt caracterizati ca fiind porumbei foarte vioi si cu mare placere pentru zbor.

Corpul: robust, bine dezvoltat, avand o pozitie aproape verticala (unghi de 45 grade).

Capul: nemotat, rotund, cu crestetul usor tesit, fruntea bombata.

Ochii: perlati, cu gene fine si de culoare rosie.

Ciocul: de lungime medie, alb sau canit, este acoperit la baza de umflaturile nazale netede si pudrate. Culorile deschise (ex. arginitu) pot prezenta pe nari puncte mici, de culoare roz, dispuse uniform.

Gatul: de grosime mijlocie, bine curbat.

Pieptul: bine dezvoltat, fara sa fie ridicat.

Spatele: usor curbat spre coada si mai lat decat la alte rase asemanatoare. Spatele va avea obligatoriu culoarea porumbelului (negru, rosu, ciocanit, etc).

Aripile: purtate intotdeauna deasupra cozii (netrenate), bine lipite de corp, neajungand pana la varful cozii.

Coada: plata, de latime medie si bine inchisa.

Picioarele: mijlocii, neincaltate si bine pudrate.

Penajul: des, bine lipit de corp.

Culoare si desen: se intalnesc in variante de negru, albastru, ciocanit, argintiu, galben, rosu. Culorile trebuie sa fie puternice si sa se incheie pe piept, pe o line cat mai dreapta, fara a depasi insa linia partii superioare a carenei. Fiind un porumbel "de desen" se tinde spre realizarea unor forme cat mai perfecte ale desenului cotofenelor germane. La porumbeii argintii nu se permite incheierea culorii de pe piept cu "franjuri" (dinti de fierestrau).

Defecte grave: corp prea finut, mic, statura prea inalta, gatul prea lung, ciocul negru, geana moarta, musca intrerupta, spate alb si penaj slab. De asemenea, nu se admit combinatii de culori pe aceeasi pasare.

Arbitraj: impresia generala, forma capului, corpul, ciocul, ochii, culoarea penajului, desenul.

Marime inel: 7 mm


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei Cotofene Germane sau oricare alta rasa... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Biro Albert (Reghin, jud. Mures) ... info columbofil
  2. Dragostin Emilian Daniel (Cozieni, jud. Buzau) ... date columbofil
  3. Gurzau Vasile Gabriel (Zalau, jud. Salaj) ... info columbofil
  4. Hercut Timotei (Oradea, jud Bihor) ... detalii columbofil
  5. Kisfaludi Peter (Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud) ... date columbofil
  6. Pasztor Stefan (Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud) ... date columbofil

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori