Porumbei rasa Zburator de Budapesta

Zburator de Budapesta


Originea: Budapesta si imprejurimi.

Specificitatea rasei: este un porumbel de concurs, cu aparitie placuta, constitutie proportionata si temperament vioi. Face parte din grupa porumbeilor rotitori, cu cioc mijlociu, cu zbor inalt si in grup strans.

Capul: neted, marimea proportionata cu a corpului, lungimea si latimea aproape identice. Crestetul este usor arcuit, campurile tamplelor si ale cefei sunt verticale. Ciocul urmeaza fara intrerupere linia fruntii, usor descendent.

Ochii: de perla, usor rosiatice. Privirea vioaie, aprinsa. Genele sunt duble, subtiri, de culoare cenusie.

Ciocul: de la coltul gurii si pana la varful valvelor are 15-17 cm lungime, de grosime mijlocie, avand forma unui ic, este tinut bine inchis, usor aplecat in jos. Culoarea este a cheratinei intunecate. Umflaturile de la baza ciocului sunt pudrate cu alb.

Gatul: relativ gros, se subtiaza spre cap avand tinuta verticala.

Pieptul: lat, bombat, musculos.

Spatele: lata in umeri, se ingusta fiind usor descendenta in directia cozii.

Aripile: bine dezvoltate, strans lipite de laturile corpului, stau culcate pe penele cozii, varfurile remigelor principale nu ating capatul cozii.

Coada: plata, de lungime mijlocie, ingusta si stransa, urmeaza fara intrerupere linia spinarii. Varfurile rectricelor nu ating solul, numarul lor fiind de 12.

Picioarele: pornesc din pieptul larg, au lungime mijlocie. Culoarea la exemplarele neincaltate este de rosu viu. La incaltati exista un penaj scurt, dar care acopera si varfurile ghearelor. Culoarea ghearelor este cea a cheratinei inchise.

Penajul: tare, intins, strans lipit de corp.

Culoare si desen: se gasesc pe mai multe varietati de culori: berzati, albi gulerati, albi unicolori, dungati. Guleratii au culoarea de fond alba, pe gat pana la mijlocul gusii au un guler inchis, intunecat la culoare, cu luciu metalic care straluceste in nuante argintii rosiatice, verzui violet; acesta este usor impestritat cu pene albe; remigele primare au culoare identica, tivita; rectricele sunt albe; se admite coada tivita. Berzatii au culoarea de fond alba, remigele si rectricele sunt tivite sau albe curat. La albii gulerati culoarea de fond este alba, pe gat pana in partea de mijloc a gusii exista un guler inchis cu luciu metalic, usor impestritat cu pene albe; remigele si rectricele sunt albe. Albi unicolori: culoarea este alba ca zapada. Raselor cu dungi culoarea de fond este alba, remigele si rectricele sunt tivite, capacele au 2 dungi, capul are culoare intunecata, rectricele au aceeasi culoare ca si dungile, gatul este usor margelat.

Defecte grave: schelet slab; penaj rar; musculatura moale; piept ingust, ascutit; cap si cioc grosolane; gene rosii sau galbene; ochi galbeni. La cei albi ca zapada existenta unor pene colorate in orice parte a corpului; ochi intunecati sau ceacari. La cei cu remige colorate existenta unor pene albe intre primele 6 remige principale; spate patat. La albii gulerati spinarea patata; radacina cozii cu pene colorate; remige si rectrice de culori diferite.

Marime inel: 7 mm


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei Zburator de Budapesta sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

 1. Avram Sebi (Ludus, jud. Mures) ... alte info
 2. Biro Albert (Reghin, jud. Mures) ... alte info
 3. Bodea Bonca Ionel (com. Graniceri, jud Arad) ... alte info
 4. Corujan Andrei (Cluj Napoca, jud. Cluj) ... alte info
 5. David Nicusor (Baia Mare, jud. Maramures) ... alte info
 6. Ene George Alin (Bucuresti) ... alte info
 7. Ephardt Attila (Resita, jud. Caras-Severin) ... alte info
 8. Ganicenco Constantin (Iasi) ... detalii columbofil
 9. Gruin Milos (Timisoara, jud. Timis) ... alte info
 10. Kovacs Marian (Gataia, jud. Timis) ... alte info
 11. Nagyosi Robert (Turda, jud. Cluj) ... alte info
 12. Negru Daniel (Zimnicea, jud. Teleorman) ... alte info
 13. Paly Sorin (com. Culciu, jud. Satu Mare) ... alte info
 14. Paul Ilie (loc. Hida, jud. Salaj) ... alte info
 15. Pop Codrut (Sighetu Marmatiei, jud. Maramures) ... alte info
 16. Raicu Constantin (Ploiesti, jud. Prahova) ... alte info
 17. Sandulescu Constantin (Ploiesti, jud. Prahova) ... alte info
 18. Szabo Gligore (com. Panet, jud. Mures) ... alte info
 19. Tit Silviu (Tarnaveni, jud. Mures) ... alte info
 20. Visan Ionut (Ploiesti, jud. Prahova) ... alte info
 21. Zotoiu Dragos (Buzau) ... alte info

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori