Porumbei rasa Gansel Vienez

Gansel Vienez - Wiener Gansel


Originea: Porumbeii rasa Gansel Vienez, cu denumirea reala Wiener Gansel isi are originea din Viena, Austria.

Capul: mic, lat, scurt si inalt. Partea de sus a craniului este plata, cu forma de zar si spatele capului este vizibil separat de gat, cu o mica cavitate in centrul craniului, lat si plin in fata, scurt si indreptat in jos in spate.

Ochii: rosu-ciresiu pana la negru. Sunt mari si scosi in afara capului. Geana este de culoare rosie aprinsa, crescand inspre cioc, dar nu atinge marginile ciocului. Se intind pe 3 randuri la rasa de porumbei Gansel Vienez.

Ciocul: este scos direct din frunte; scurt, gros si are forma de cutie. Este lat la baza, partea de sus si cea de jos a ciocului are aceeasi grosime. Ciocul este de culoarea carnii cu nara fina.

Gatul: scurt, partea de sus este subtire si mai jos, inspre umeri, se ingroasa.

Pieptul: lat, rotunjit, proeminent.

Spatele: scurt si lat la umeri, usor inclinat.

Aripile: scurte, puternice si sunt purtate pe coada.

Coada: scurt, ingust.

Picioarele: sunt scurte, de culoare rosu aprins, iar unghiile acestor porumbei au o culoare deschisa.

Penajul: strans lipit de corp.

Culoare si desen: Culorile specifice rasei de porumbei Gansel vienez sunt: rosu, galben, negru, ciocolatiu si argintiu. Marcajul alb este bine delimitat. Incepe putin sub partea de sus a gatului formand o cale ovala pana la piept. Pe spate, partea colorata are forma unei inimi. De asemenea si coada este colorata. Burta, coapsele si partea de jos a corpului pana la bazei cozii trebuie sa fie albe.

Greseli: ochi de perla; cap alungit sau rotund; cioc stramb, lung si subtire; aripi tinute sub coada; desen necorespunzator.

Marime inel: 7 mm


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei Gansel Vienez sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Ciciu Fanel (Corabia, jud. Olt) ... alte info
  2. Iancu Ioan (Sibiu) ... alte info

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori