Porumbei rasa Gusat de Granada

Gusat de Granada (Buchon Granadin)


Originea: Buchonul Granadin isi are originea din zona de rasarit a Andaluziei, zona Granada. Are origini in vechii gusati si laudini, fiind format dupa gustul si placerea crescatorilor din aceasta regiune.

Specificitatea rasei: Caracterul acestui porumbel trebuie sa fie vioi, ceea ce face ca prin miscarile sale sa-si arate calitatile. Aceasta rasa se creste pentru caracterul sau exibitionist, sa zboare si sa fie un bun conchistador, adica de munca - sa prinda porumbeii pierduti si sa-i aduca inapoi la voliera. In zbor are capul ridicat deasupra corpului sau cel putin la nivelul lui, iar coada este pe jumatate deschisa, iar cand planeaza aripile le tine in forma de V.

Corpul: trebuie sa fie ridicat, cazut pe coada care este bine inchisa, iar varfurile aripilor de deasupra ajungand aproape de terminatia ei.

Capul: patrat.

Ochii: ochii sunt mari, de tonalitate rosiatica, iar rozeta trebuie sa fie la fel de tonalitate rosiatica in functie de culoarea penajului porumbelului; gros, cu varsta accentuindu-se in marime si volum.

Ciocul: privit din fata este gros, scurt si putin curbat in jos. Are caranculi triunghiulari proeminenti si deja la aproximativ 2 ani sunt complet incretite. Sub cioc are alti 3 caranculi sau umflaturi, care cu timpul ajung cat un bob de mazare: 2 la baza ciocului si una mare principala la baza varfului ciocului.

Gatul: zvelt si drept pe care coboara la exemplarele adulte incepand de la umflatura de sub barba un fel de excrescente ale pielii pana la gusa, numita papilla. Gusa este lata, un pic incretita, lasata si rotunjita la baza; nu trebuie sa fie exagerata pentru ca porumbelul este predispus herniei si il impiedica la zbor.

Pieptul: lat.

Aripile: bine lipite de corp, late si uniforme.

Coada: late si uniforme. In zbor sau salturi scurte coada se deschide sub forma de evantai cu o usoara arcuire a extremitatilor in sus.

Picioarele: sunt destul de inalte fara pene, rosii putin vinetii, iar degetele sunt drepte.

Penajul: strans lipit de corp.

Culoare si desen: porumbelul Gusat Granadin are culori foarte variate, de la negru la alb cu multe forme si nuante. In mod special sunt apreciate culorile pure.

Marime inel: Marimea inelului normal este cel mai mare de 10, dar se utilizeaza de 9 pentru ca federatia regala nu le aproba; doar asociatiile private si inelele personalizate.


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei Gusat de Granada sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Blaga Iustin Stefan (Roquetas de Mar, Almeria - Spania) ... alte info
  2. Budeanu Dan Costica (Almeria, Spania) ... alte info
  3. Serban Valerica (Ploiesti, jud. Prahova) ... alte info

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori