Porumbelul Indian

Porumbelul Indian


Originea: India

Capul: fruntea, crestetul capului si ceafa sunt la fel de late si rotunjite. Privit din profil, capul poate fi inscris intr-un cerc.

Ochii: de culoare alba, desi se intalnesc si exemplare cu ochii rosii, galbeni sau negri (la cei cu penaj alb). Ochii trebuie sa iasa in evidenta.

Genele: de marime egala, rotunde, trebuie sa aiba un diametru cat mai mare. Sunt formate din mai multe inele concentrice, cel exterior fiind mai gros. Privite din profil ele depasesc in inaltime crestetul capului. Privite din fata, se observa ca nu stau lipite de acesta. Au culoarea rosu deschis, devenind aproape albe dupa ce porumbelul trece de 5-6 ani.

Ciocul: este foarte scurt si gros, lat la baza. Mandibula superioara trebuie sa se inscrie in aceeasi linie curba a fruntii. Mandibula inferioara trebuie sa fie la fel de groasa ca cea superioara. Ciocul este usor indreptat in jos si deschis la culoare.

Carunculele nazale: ca si genele, ajung la dezvoltarea maxima la 3-4 ani. Ele umple golul dintre varful ciocului si frunte depasind chiar linia imaginara circumscrisa capului. Ele apar ca doua jumatati ale unui bob de fasole, lipite simetric, de o parte si de alta a mandibulei superioare, fiind vizibil separate. Narile sunt aproape albe.

Gatul: scurt, subtire la extremitati si mai gros la baza, se imbina armonios cu trunchiul.

Aripile: lungi si late. Incheieturile aripilor sunt puternice si vizibile. Varfurile se odihnesc pe marginea cozii fara sa se atinga.

Coada: relativ ingusta, lata, purtata orizontal.

Picioarele: scurte, neincaltate.

Penajul: strans lipit de corp, matasos.

Culoarea: sunt intalniti doar exemplare unicolore: negri, albi, rosii, galbeni, canepii si foarte rar albastri.

Defecte grave: cioc lung; caruncule nazale si gene nedezvoltate; corp subtire; picioare lungi; aripi cazute.

Marimea inelului: 9 mm


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei Dragon sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Constantinescu Sorin (Barlad, jud. Vaslui) ... alte info
  2. Stranici Nelu (Oradea, jud. Bihor) ... date contact columbofil

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori