Porumbei rasa Triganin Modenez

Triganin Modenez


Originea: Este o rasa veche de porumbei, a carei origine se presupune ca dateaza din secolul al XV-lea, crescut in orasul Modena - Italia, de unde ii vine si a doua denumire. Pana la inceputul anului 1900 a fost folosit ca un mesager pe distante mici si mijlocii, dar, mai presus de toate, a fost folosit pentru trasatura sa specifica - zbor de joc. Nu se pot determina cu exactitate stramosii acestor porumbei, dar au fost selectati prin incrucisari intre porumbeii nativi din Orient.

Specificitatea rasei: Porumbeii Triganini se prezinta sub o paleta diversificata de culori, au o tinuta eleganta si un temperament plin de viata. Are dimensiuni mici, se misca rapid si este agil, avand o mare rapiditade la zbor si la schimbarea directiei.

Capul: mic si rotund.

Ochii: are ochi luminosi si stralucitori cu un iris de culoare portocaliu-rosiatic, fiind o culoare mai mult sau mai putin vie, totul depinzand de culoarea penajului acestei rase de porumbei Triganin.

Ciocul: are o putere medie. Este intotdeauna mai scurt decat capul avand o lungime de cuprinsa intre 16-18 mm si este usor curbat in jos. Acesta poate fi alb, roz, gri sau negru, in functie de culoarea penajului.

Gatul: are o marime medie, este gros si larg la baza.

Pieptul: plin, bine rotunjit, proeminent.

Spatele: este larg, scurt si conic. Nu este inclinat in jos.

Aripile: sunt destul de scurte: aripa masoare 21 cm cand este inchisa (adica de la umar pana la varful acesteia) si 60 cm cand ambele aripi sunt deschise (de la varf la varf). Aripile porumbeilor din rasa Triganin Modenez sunt strans lipite de corp si acopera partea din spate. Remigele sunt purtate deasupra cozii, neatingand niciodata marginea acesteia.

Coada: scurta, dar uneori putin mai mare; compacta. Este usor inclinat in sus. Lungimea acestuia este de aproximativ 9 cm.

Picioarele: sunt scurte, dar drepte si usor indoite de la incheietura. Au o lungime de circa 3 cm. Sunt complet goi, neincaltati si au o culoare rosie stralucitoare. Degetul mijlociu masoare 3 cm, iar cel posterior 1,5 cm. Culoarea unghiilor este asemanatoare cu culoarea ciocului; doar la subrasa de porumbei Magnani poate diferi putand avea si alta culoare.

Penajul: foarte bogat, moale si neted. Este deosebit de abundent in partea din spate a abdomenului si in jurul anusului.

Culori: porumbelul Triganin este unica rasa de porumbei care poate ajunge pana la 200 de varietati de culori.

Defecte grave: corp prea lung sau prea ingust; spatele si coada purtate in jos; picioare prea scurte; piept cu penaj insuficient; coada bifurcata.

Marime inel: 7 mm


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei Triganin sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Ciciu Fanel (Corabia, jud. Olt) ... alte info
  2. Iancu Darius (Corabia, jud. Olt) ... alte info
  3. Petrescu Mihai + Gabriel (Podu Iloaiei, jud. Iasi) ... alte info

Rase straine:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori