Inele porumbei Inele porumbei Inele combi porumbei Inele porumbei Inele porumbei

Inelele porumbeilor


Inca de la inceputurile cresterii porumbeilor oamenii au folosit diferite metode pentru a infrumuseta, marca sau deosebi porumbeii unii de altii. Astfel, exista diferite tipuri de inele, unele pentru infrumusetarea porumbeilor (vechi de sute de ani), iar altele pentru recunoastere, care pot fi de diferite culori, marimi si tipuri de prindere.

Pana acum cativa ani (vreo 20) aproape toate tipurile de inele pentru porumbei erau facute din aluminiu cu anul, seria si tara inscriptionate pe ele. In zilele noastre cele mai folosite inele sunt cele recunoscute pe plan national sau international. In functie de rasele de porumbei, exista si diferite tipuri de inele:

La porumbeii voiajori sunt inele de aluminiu acoperite cu plastic protector, acestea fiind inscriptionate: anul in care porumbelul a eclozat, tara din care provine si o serie, care este unica. In unele tari inelele au cateva diferente: spre exemplu, in Ungaria, pe langa an, tara si seria porumbelului mai prezinta un cod de 2 cifre ce reprezinta numarul clubului la care este inscris crescatorul; sau in Germania, cel de-al doilea cod reprezinta seria crescatorului. Fiecare inel prezinta un tichet de proprietate, fara el crescatorul neputand sa isi inscrie porumbeii in concursuri. Mai exista si diferite inele care sunt specifice pentru diferite concursuri ca derbi sau maraton. Culorile inelelor difera de la an la an. Marimea inelului la voiajori este de 8.

Inainte, la concursurile de voiajori se foloseau clemele de zbor. Acestea erau dintr-un cauciuc foarte subtire sau foita de tabla asemanator cu un inel pe care era inscriptionat un cod, cod cu care era inscris un anumit porumbel in concurs. Mai nou, in concursurile de zboruri la voiajori exista ceasuri electronice care inregistreaza porumbelul cu ajutorul unui cip atasat la piciorul porumbelului. Acestea se pun in inele speciale din plastic care pot fi date jos cu ajutorul unui cleste special. Aceste inele au un orificiu in care se pune cipul. Dar ultimul tip de inele de concurs sunt facute cu orificiu in ele fara a mai fi nevoie sa se puna cipul in alt inel − asa numitele inele combi.

Asemanatoare cu inelele de la voiajori sunt si cele de la cluburile de porumbei jucatori sau zburatori, avand diferite initale de la club sau asociatie. La unele cluburi nu exista inele speciale pentru acest tip de concurs si se folosesc inelele de la porumbeii de ornament. Si la acest grup de porumbei inelele au diferite marimi, in functie de rasa porumbeilor.

La porumbeii de ornament din Europa inelele sunt in totalitate facute din plastic, pe ele fiind inscriptionate: tara, marimea inelului, anul in care a eclozat porumbelul, o serie, iar pe langa apare inscriptia de "EE". Si la aceste inele in unele tari au diferite modificari la ele, un exemplu este la cele germane care au inscriptionat pe ele si tinutul in care locuieste sau unde se gaseste asociatia sau clubul respectiv. Culorile inelului difera de la an la an. Marimile inelelor sunt intre 7-12, in functie de rasele porumbeilor.

Un alt tip de inele sunt cele personalizate, pe care inscriptiile sunt diferite in functie de cerintele crescatorilor, dar in general pe ele sunt inscriptionate numele crescatorului, numarul de telefon si/sau orasul/judetul de unde este.


Esti interesat sa fi trecut in lista cu Oferta Inele ... trimite-mi cererea pe mailul personal care il gasesti la sectiunea contact.Lista cu oferta de inele:

 1. Cucu Doru − inele personalizate pentru toate rasele de porumbei ... date contact columbofil
 2. Fodor Norbert − inele 2013 pentru porumbei voiajori si porumbei de ornament 7 mm si 9 mm ... date contact columbofil
 3. Lupu Daniel − vand inele King pentru colectionari din diferiti ani ...date contact columbofil
 4. Ogrezeanu Razvan − colectionez inele de voiajori si porumbei de ornament ...date contact columbofil
 5. Popa Marius − vand inele 2013 ...date contact columbofil
 6. Puiu Marcu − confectionez inele perzonalizate ...date contact columbofil
 7. Sarafolean Octavian − Sunt colectionar de inele cu dimensiuni cuprinse intre 7-14 mm si cine vrea sa-mi cumpere colectia o vand toata la 500 RON ...date contact columbofil
 8. Schintee Marcel − colectionez inele porumbei din toata lumea ...date contact columbofil
 9. Serban Cristian − vand inele ...detalii
 10. Leat Adi − vand inele 2014 pentru porumbei... detalii
 11. Uta Mihail − vand inele de porumbei pentru anul 2013 ...date contact columbofil

Informatii porumbei:


Valid XHTML 1.0 TransitionalMade by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori