Balan de Iasi Jucator de Botosani Jucator lung de Braila

Concurs de porumbei jucatori si rotitori


Porumbeii care iau parte la concurs sunt impartiti in grupe dupa maniera zborului si durata acestuia. Astfel, de exemplu, separat sunt incadrati porumbeii cu zbor inalt (cu disparitie obligatorie) si rapid, separat cei cu zbor inalt si lent (tot cu disparitie obligatorie); in alta grupa rotitorii cu zbor rapid fara disparitie obligatorie, in alta cei cu zbor lent, in sfarsit separat rollerii orientali si separat celelalte rase de jucatori. Fiecare din aceste grupe are stabilit standardul de zbor, care este o durata minima obligatorie a carei indeplinire prealabila conditioneaza participarea. Pentru rasele la care standardul de zbor prevede si zbor in disparitie, se fixeaza cat dureaza disparitia din timpul de zbor total. Stolurile cu care se participa se compun din 12-24 exemplare. Lansarea se face de obicei dimineata in grup, in asa fel incat primul si ultimul exemplar sa paraseasca adapostul pe parcursul unui minut. Porumbeii trebuie sa se intoarca si sa se aseze pe locul de unde si-au luat zborul. Asezarea trebuie sa se faca in grup. Se considera asezare in grup, atunci cand toti porumbeii s-au asezat in decurs de 10 minute.

Inaltimea de zbor se considera acea situatie cand miscarile aripilor porumbeilor nu se mai pot observa, iar stolul se observa sters. Porumbeii trebuie sa se afle in interiorul unghiului vizual de 45 grade.

Inaltime de disparitie este inaltimea la care stolul nu se mai vede; ea se socoteste atinsa atunci cand de la disparitia stolului au trecut 2 minute fara ca acesta sa se vada. Disparitia inceteaza in cazul cand stolul reapare in intregime si se vede incontinuu, timp de 2 minute.

In baza timpului (duratei) de zbor realizat la inaltimea de zbor, luandu-se in calcul si durata zborului in disparitie la rasele la care aceasta este obligatorie, tinand cont si de asezarea in grup, se acorda punctajul prevazut in regulament, facandu-se departajarea stolurilor care au participat la acel concurs.

In cazul cand in timpul concursului vremea se schimba iscandu-se vanturi mari, furtuna, ploi torentiale sau ceata intensa, concursul se reprogrameaza.


Informatii porumbei:Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori