Standard voiajor romanesc de frumusete

Voiajor romanesc de frumusete


Originea: rasa a fost creata in Romania, fiind descinsa din Voiajorul Sport, din care, prin profesionism si perseverenta insotite de selectii riguroase s-a ajuns la rasa actuala omologata.

Aptitudini de zbor: in prezent selectia este indreptata exclusiv spre caracterele de exterior.

Impresie generala: porumbel compact, de talie mare, cu un penaj bogat, matasos si lucios, piep lat, aripile purtate deasupra cozii, coada scurta de latime maxim o pana si jumatate, capul oval-rotunjit, expresiv, ciocul gros, cu ochii ageri.

Capul: trebuie sa fie oval-rotunjit proportionat cu corpul. Capul, cu crestetul rotunjit, trebuie sa formeze un ansamblu armonios cu restul corpului.

Ochii: trebuie sa aibe pupile rotunde, de culoare neagra, irisul de culoare alba cu inel lat rosiatic si larg.

Genele: subtiri, de culoare deschisa.

Ciocul: gros, cu baza larga, proportionat ca marime cu capul si corpul, de lungime medie, trebuie sa se inchida perfect, partea superioara depasind foarte putin pe cea inferioara. Ciocul trebuie sa urmeze linia fruntii fara a forma un unghi, dand aspect de scobitura (frunte), avand culoare neagra sau mat/mat deschis. Narile trebuie sa fie albe, pudrate si mai proeminente la masculi. Cu inaintarea in varsta acestea se dezvolta.

Gatul: trebuie sa fie scurt, gros si bine proportionat cu celelalte regiuni ale corpului. Trebuie sa fie bine acoperit de pene si sa prezinte falduri (brazde).

Pieptul: este larg, iesit inainte, cu pozitie orizontala.

Spatele: trebuie sa fie bine acoperit, lat, neted, bogat in fulgi si sa se ingusteze spre coada.

Crupa: trebuie sa continue linia trasata de spate, sa fie larga si puternica. Ea va fi din abundenta acoperita cu pene pe toate fetele sale. Despartind usor aripile de corp, spatele si crupa trebuie sa arate ca un trunchi de con.

Aripile: trebuie sa fie bine lipite de corp si purtate deasupra cozii, varfurile lor trebuind sa fie cat mai apropiate, dar sa nu se intretaie. Lungimea lor trebuie sa fie proportionala cu corpul. Umerii sunt plasati sus fata de trunchi si degajati.

Coada: contine 12 rectrice, este plata si are latimea maxim a unei pene si jumatate. Ea trebuie sa fie compacta si purtata orizontal. Lungimea trebuie sa fie proportionala cu lungimea corpului si a aripilor. Penele subcodale trebuie sa depaseasca usor marginile cozii.

Picioarele: de culoare rosiatica, trebuie sa fie scurte, bine distantate, proportionale cu corpul, prezinta pantalon. Culoarea unghiilor trebuie sa fie de nuanta ciocului.

Penajul: trebuie sa fie bogat, bine lipit de corp, lucitor, pudrat si matasos. Penajul care acopera spatele trebuie sa fie des. Penele subcodale trebuie sa acopere cel putin jumatate din lungimea cozii.

Culoare si desen: Voiajorul romanesc de frumusete este de culoare albastru deschis (azur), cu gat fara pete inchise, aripile trebuie sa aiba doua trese de culoare inchisa si bine definite.

Osatura: Carena sternala trebuie sa fie solida, suficient de lunga, rotunjita din fata spre spate si bine asezata in musculatura pieptului. Oasele pubisului (furca) trebuie sa fie bine dezvoltate si cat mai apropiate, trebuie sa se apropie de carena cat mai mult posibil si nu trebuie sa se intinda peste arcul imaginar alcatuit de carena.

Greutatea: trebuie sa se coreleze cu marimea corpului. Este de apreciat daca porumbelul din rasa Voiajor romanesc de frumusete este mult mai usor decat am presupune inainte de a-l lua in mana. Masculii trebuie sa fie mai dezvoltati decat femelele.

Defecte majore: tinuta vizibil asezata pe coada; capul exagerat de mic, disproportionat cu aspect de scobitura (frunte); spate vizibil descoperit; incaltatura; nari incretite gen "carier"; ochi de alta culoare decat cel descris; cioc neproportionat ca lungime cu capul, curbat (cioc de gaie); corp prea greoi; piept ingust; aripile cu o forma gresita, trenate; coada lunga sau lata; gene late.

Apreciere: impresie generala; tinuta porumbelului; structura penaj (falduri si pantalon); culoare si desen; cap; ochi; gene; cioc; osatura; expresia si conditia porumbelului.

Marimea inelului: 9 mm


Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Voiajor romanesc de frumusete sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.



Lista columbofililor inscrisi pe aceasta categorie:

  1. Ababei Mihai (com. Racova, jud. Bacau) ... alte info
  2. Andrei Octavian (Satnoieni, jud. Calarasi) ... alte info
  3. Badea Lucian (Costesti, jud. Buzau) ... alte info
  4. Balasea Cristian Robert (Craiova, jud. Dolj) ... alte info
  5. Dr. Bichir Valentin (Bucuresti si Pitesti, jud. Arges) ... alte info
  6. Caltea Nelu (Bucuresti) ... alte info
  7. Chivu Alexandru (Targoviste, jud. Dambovita) ... alte info
  8. Ciceu Ambrozie (Lechinta, jud. Bistrita-Nasaud) ... alte info
  9. Ciugulitu Ionut Catalin (com. Marsa, jud. Giurgiu) ... alte info
  10. Costache Cornel George (Otopeni, jud. Ilfov) ... alte info
  11. Ene Nelu (Pogoanele, jud. Buzau) ... alte info
  12. Florea Nicolae (Bucuresti) ... alte info
  13. Gatej Constantin (Potoceni, jud. Buzau) ... alte info
  14. Mantescu Dan (Bucuresti) ... alte info
  15. Mihai Adrian (Bucuresti) ... alte info
  16. Mihai Ionutz (Turnu Magurele, jud. Teleorman) ... alte info
  17. Mihai Mihai (Slatina, jud. Olt) ... alte info
  18. Paliu Catalin (Bucuresti) ... alte info
  19. Parcalabu Iulian Daniel (Morteni, jud. Dambovita) ... alte info
  20. Paunoiu Tica (Babeni, jud. Valcea) ... alte info
  21. Paveliuc Mihai (Podu Iloaiei, jud. Iasi) ... info columbofil
  22. Pihoc Silviu (Targu Jiu, jud. Gorj) ... alte info
  23. Puiu Marcu (Timisoara, jud. Timis) ... alte info
  24. Scarlat Danut (Gropeni, jud. Braila) ... alte info
  25. Szucs Raul (Rivoli Veronese, Verona, Italia) ... date contact columbofil
  26. Visan Ionut (Ploiesti, jud. Prahova) ... alte info
  27. Voinescu Razvan (Targoviste, jud. Dambovita) ... alte info

Standarde romanesti:



Made by ACKA

Copyright © 2009 - 2018 Acka Toate drepturile rezervate - www.acka.ro : Porumbei jucatori si zburatori